Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Bijverdiengrens scholier luistert nauw

Geplaatst op: 25-06-2014, 09:36:51

Bent u van plan deze zomer vakantiekrachten in te schakelen, dan is het een goed idee om hen in te lichten over de bijverdiengrenzen die gelden. Als jongeren van 16 of 17 jaar namelijk te veel bijverdienen in uw bv, vervalt hun recht op kinderbijslag. Als het salaris van studenten boven de bijverdiengrenzen dreigt uit te komen, bestaat het risico dat zij hun studiefinanciering verliezen.

Als uw vaste werknemers op vakantie gaan, kan het aantrekkelijk zijn om scholieren of studenten mee te laten draaien in uw bv. Naast rekening houden met de voor hen geldende arboregels, is het dan wel van belang dat u controleert of jongeren niet te veel verdienen. Voor jongeren onder de 16 jaar geldt geen bijverdiengrens. Zij mogen dus onbeperkt bijverdienen zonder dat dit gevolgen heeft voor de kinderbijslag die hun ouders voor hen ontvangen. Voor jongeren die 16 of 17 jaar oud zijn, is dat niet het geval. Zij mogen per kwartaal maximaal € 1.266 netto bijverdienen. In de zomervakantie mogen ze daar bovenop nog eens € 1.300 netto extra verdienen. Verdient een jongere meer, dan vervalt de volledige kinderbijslag voor het desbetreffende kwartaal.

Studiefinanciering in gevaar door bijverdiengrens

Voor studenten geldt dat zij maximaal € 13.729,80 bruto mogen bijverdienen om hun studiefinanciering te behouden. Als ze meer verdienen, moeten ze zelf hun studiefinanciering stopzetten met het Formulier Wijzigingen Student (pdf). Vergeet een student dit, dan moet hij het te veel ontvangen bedrag aan studiefinanciering terugbetalen. 

Bron: www.rendement.nl van 25 juni 2014.

Ga terug naar de vorige pagina